Mensen in 6 weken tijd fysiek meenemen in een verhaal, wat een voorbode is voor een halloweenfeest. Dat is in een notendop waar Obskuur (de Selectie) over gaat.

Kijk. Heel heel lang geleden… in juni waren Jeroen en ik op een feestje van Remco en Jeroen D. Een heul vet jaren 20 bootfeest. Onder het genot van een wijntje kletsen we even met Remco, en vroegen we hem wat zijn vervolgplannen waren.Hij vertelde: het lijkt me supervet om een halloweenfeest te geven. En ik heb daar ook al de perfecte locatie voor op het oog: de popbunker. Meteen daarna kon ik hem helaas meedelen dat ik net die week de bunker had gereserveerd voor Halloween. Maar, zeiden we: waarom doen we het niet samen?

And so it began.

We wilden iets doen, wat nog nooit eerder was gedaan. En ook iets doen, waar je echt een beetje bang van wordt. Het moest niet zomaar een halloweenfeestje worden. Ik ging aan het schrijven met een verhaal. Een verhaal, dat langzaam verteld wordt aan onze gasten. Nou, dat werd een document van zeven bladzijdes. Voor als je er niet bij bent geweest: In het heel heel kort is het verhaal dit:

Er is een stof in de lucht verspreid. Een stof die ons koopziek maakt. Verspreid door de vliegtuigen van de vliegbasis, onder het mom van “oefeningen”. Deze stof wordt al jaren verspreid, en het blijkt nu ernstige bijwerkingen te hebben. De stof maakt ons gek, laat ons onze basisbehoeften vullen, totdat we alleen nog maar willen eten. En dat is niet eten zoals in je koelkast. Nee, dit gaat over kannibalisme.

Op 31 oktober zal iedereen in Leeuwarden deze bijwerking krijgen. Maar er is een oplossing. Een vaccin. Er is alleen één probleem: niet iedereen krijgt een vaccin. 75 personen zijn uitgekozen, onder leiding van Zuster Saloma. Dit is De Selectie. Deze 75 personen komen op 28 oktober tussen acht en negen ’s avonds hun vaccin halen.

Maar wat ze niet weten….

Is dat Zuster Saloma eigenlijk helemaal geen vaccin voor ze heeft. Bij binnenkomst worden ze als patienten behandeld, klaargemaakt voor een operatie. Zuster Saloma handelt in organen, en heeft 75 mensen en hun organen uitgekozen om te verkopen. Het loopt tijdens deze avond toe tot een hoogtepunt: een escaperoom, waarin ze moeten ontsnappen van de zuster, voordat hun organen er uit worden gehaald.

Nou goed.

Aan de hand van dit verhaal bedachten we wat er allemaal moest gebeuren, en wie wat ging doen. En al vrij snel kwamen Sander en Sandor ook in het spel. Ik neem je met deze vlog mee in alles wat er achter de schermen, tot aan het feest zelf is gebeurd.

Bekijk hier de vlog.

Bekijk hier de video die de gasten bekijken na het volgen van de link in hun brief:

Langzaam werd de zuster iets enger, in de groep. Onder andere door dit filmpje.

En uiteindelijk helemaal door dit filmpje.

Bekijk ook hier de aftermovie.

 

Eerste date? lindeboom.annemarie
@gmail.com
+31 (0)6 52 54 56 07