De Tent van Anne

Nog een paar jaar en dan is het zover. Leeuwarden is dan Culturele Hoofdstad van Europa. Dit is Leeuwarden geworden door de mensen die er allemaal hun steentje aan bijdragen. Die allemaal, vanuit verschillende hoeken, een bijdrage leveren aan het mooie en bijzondere van Leeuwarden.
Leeuwarden kent vele talenten. Helaas zien we dat slechts een kleine groep uitgelicht wordt. Dit terwijl er heel veel mensen zijn die wel degelijk zorgen voor al het moois van Leeuwarden op cultureel gebied. Er zit alleen een groot verschil in met de belichte groep: Ze staan niet graag zelf in het centrum van de aandacht.

Juist de mensen die achter de schermen of in stilte toch een grote bijdrage leveren aan de Culturele Hoofdstad, willen we met de tent van Anne aan het licht brengen. Omdat Culturele Hoofdstad niet gemaakt wordt door een klein groepje mensen. Omdat we deze mensen willen laten zien, hun verhaal willen laten vertellen.

tentvananne01

Want waarom doen ze wat ze doen? Wat zijn hun drijfveren, hun achtergrond, hun diepste emoties, en hun grootste passies? Wat hebben ze al gedaan en wat zijn ze nog meer van plan?
Dit alles proberen we te achterhalen door een nieuw concept te lanceren. Een concept die, indien het een succes blijkt, voor langere tijd weer een bijdrage kan leveren aan de Mienskip en verbondenheid van Leeuwarden.

12 uren kamperen in de prinsentuin met een intrigerende Leeuwarder. Dat is de tent van Anne in een notendop. In de zomer is vijf keer deze tent worden opgezet. Op vijf verschillende avonden, met vijf verschillende gasten.

tentvananne03

Van 9 uur ’s avonds tot 9 uur de volgende ochtend heb ik met deze gast in de prinsentuin in en rondom een tent doorgebracht. Samen de tent opzetten, kletsen, slapen en ontbijten en wakker worden.

Dit alles is gefilmd. Er zal een uitzending van 20 minuten en 18 seconden van gemaakt worden.
Waarom op deze manier? Omdat het statische gevoel van een interview weg is. Omdat het een echt gesprek wordt. Oprecht, met mooie informatie en goede gesprekken. Omdat het anders is, hilarisch misschien en soms misschien wel gênant. Omdat het op de mooiste plek en het hart van Leeuwarden gebeurt. Waar het anders niet mag.

tentvananne04
Eerste date? lindeboom.annemarie
@gmail.com
+31 (0)6 52 54 56 07