Dbieb – Literaire Dis

In juni werd ik door Arjen (programmamanager Dbieb) gevraagd om een programma te maken voor de Literaire Dis in november. Thema: voeding, in de breedste zin van het woord. Hiervoor maakte ik niet alleen het programma, maar ook video’s en teksten.

Geen grote sprekers of lezingen: ik verzamelde zeven van de meest interessante verhalen hier uit het Noorden. Deze mensen, met een bijzonder verhaal en een link met voeding koppelde ik aan zeven kunstenaars: rap, poëzie, spoken word, muziek, improvisatietheater, sneltekenen, en zelfs een improvisatieband.

In de weken die volgden ontmoeten de kunstenaars en de verhalenvertellers elkaar. Hieronder zie je een van de video´s van deze ontmoetingen, beelden door Mitch de Pon.

 

Na deze ontmoetingen, gingen de kunstenaars aan de slag met het verhaal van deze mensen. Om vervolgens, tijdens de literaire dis op 17 november, hun uitwerking te laten horen. Een onthulling, en inspiratie, niet alleen voor de gasten, maar dus ook voor de verhalenvertellers zelf. Hieronder zie je de uitwerking van Harmen Schilt op het verhaal van Ismäel.

Eerste date? lindeboom.annemarie
@gmail.com
+31 (0)6 52 54 56 07